Renoveren en verduurzamen voor woningcorporaties
Woningcorporaties

Samen renoveren en verduurzamen

Voor veel woningcorporaties werken we al jaren samen. Renoveren en verduurzamen doen we mét woningcorporaties. We zijn een echte co-maker. Denken mee over scenario’s én doen de dagelijkse reparaties. U staat bij ons samen met de bewoners op 1.

Renoveren & verduurzamen voor woningcorporaties

U staat voor de opgave uw bezit te renoveren en verduurzamen, uit te breiden en snel en doeltreffend service en onderhoud te plegen waar dat nodig is. Hoe zorgt u dat dit efficiënt gebeurt, met zo min mogelijk overlast voor de bewoners en een zo goed mogelijk resultaat? Wij helpen u graag.

Al vrijwel sinds onze oprichting in 1936 werken we voor verschillende woningcorporaties. In al die jaren veranderde er natuurlijk heel veel, maar er bleven ook dingen hetzelfde. Langjarig samenwerken bijvoorbeeld, deden we toen en doen we nu nog steeds. Renoveren en verduurzamen voor én met woningcorporaties. Wij zijn een echte co-maker. Dat is ook waar we als familiebedrijf voor staan: het echt sámen doen.

De voordelen zijn groot: we leren uw portefeuille, uw wensen en de bewoners steeds beter kennen en dat komt ten goede aan de oplossingen die we bedenken. Voor de langere termijn, als we meedenken over scenario’s bij nieuwbouw, renovatie en verduurzaming én op de korte termijn, bij service en onderhoud.

Over Van Lith Bouw
Funderingsherstel

Funderingsherstel en bouwtechnisch gereed maken

Samen realiseren is ook onze missie wat betreft een andere tak van sport binnen Van Lith Bouw: funderingsherstel in combinatie het casco veilig maken van de woningen. Daarnaast verrichten we bouwkundige herstelwerkzaamheden van de voor- en achtergevel van de woning (denk hierbij aan metselwerk, schilderwerk, etc) met behoud van de stijl van de woning/wijk. De woningen worden hierna verkocht als een afbouwwoning waarmee de koper de woning zelf kan afbouwen.

We coördineren het proces van vergunning tot aan oplevering in samenspel met de opdrachtgever. Door deze samenwerking weten we snel en (technisch) goed in te spelen op iedere situatie en eventuele onvoorziene situaties binnen een woning.

Project funderingsherstel

Trots op onze opdrachtgevers

Van Lith Bouw en Ymere

Korte lijnen, continu contact

Alleen samen komen we tot het beste resultaat. Elke nieuwe opdracht begint dus met heel goed luisteren naar wat voor u belangrijk is. Is dat duurzaamheid, snelheid, minimale overlast? We maken een plan, bepalen KPI’s en houden via onze korte lijnen continu contact tijdens de uitvoering. Zo realiseren we uw project verrassend goed, op tijd én binnen uw budget.

Samen realiseren
Bewoners centraal

Hoge bewoners tevredenheid

Of het nou gaat om die 70% akkoordverklaring, een goede voorbereiding op de werkzaamheden in hun huis en oprecht begrip tonen tijdens de uitvoering. Of het nou gaat om een prettige oplevering, betrokken nazorg en altijd klaarstaan als er service nodig is bij een lekkende kraan of klemmende deur. Wij begrijpen hoe belangrijk het voor u is dat bewoners een renovatie goed doorkomen en tevreden zijn.

Bewoners centraal
woningcorporaties renoveren
Ons team

Hecht en innovatief team

Altijd een stapje extra zetten, dat zit in ons DNA. Heeft iemand een vraag, is er ergens een probleem? We pakken het op, denken mee, helpen mee en zorgen voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Zo vormen we een energiek, betrokken, hecht en innovatief team, zowel met elkaar als met onze opdrachtgevers.

Meer over ons team
Van Lith Bouw vakmensen
Onze projecten

Schat aan ervaring

Met Pré Wonen ontwikkelden we een bouwmethodiek voor de renovatie van 162 woningen met monumentale gevels. We maakten een volledig nieuwe woning achter de bestaande gevel. De woningen zijn nu groter, nul-op-de-meter (van E naar A++) en zeer comfortabel om in te wonen. Groot onderhoud aan 180 huurwoningen uit de jaren ’60 in de Muziekbuurt in Heemkerk verliep ondanks de ingrijpende werkzaamheden soepel, doordat de vaklieden, onze bewonersconsulenten en de co-makers een hecht collectief vormden met de bewoners.

Bekijk hier onze projecten
Renovatie woningcorporaties