In het kort

In opdracht van De Key verzorgden wij de gevelrenovatie en verduurzaming van de 80 appartementen aan de Flemmingstraat. Van alle flats zijn de door betonrot aangetaste balkons vervangen, puien, glas en gevels geïsoleerd en vervangen. Hierdoor is weer een exploitatie periode van 50 jaar mogelijk.

Aanpak
De vraag was een upgrade van de gevels in uitstraling, luchtdichting en isolatie. Daarnaast waren de balkons en galerijen zodanig aangetast door het agressieve zoute zeeklimaat in Zandvoort dat deze plaatselijk gestut werden. Hiervoor zijn de balkons volledig vervangen en de galerijen voorzien van een actieve spanning (minimale elektrische stroom) om de wapening te conserveren. De galerijen zijn tevens voorzien van een waterdichte en antislipcoating. Daarnaast is de gehele entreehal vernieuwd. En dit alles in bewoonde staat!!
Tijdens de laatste onderzoeken zijn grote hoeveelheden asbest aangetroffen. Om de bewoners te ontlasten en de voortgang voor de opdrachtgever te borgen is hiervoor de bouwmethodiek gewijzigd.
Alle communicatie met de huurders, controles voor luchtdichting en thermografische opnames zijn door Van Lith Bouw verzorgd.

Resultaat
Een compleet vernieuwd en geconserveerd gebouw dat wat uitstraling, onderhoudsgeld, isolatiewaarden en conservering volledig aan de eisen van deze tijd voldoet!
Label A, betonrot hersteld en een nieuwe entree zodat bewoners hun woning veilig kunnen betreden.
De thermografische opname die wij in eigen beheer uitvoeren geeft dan ook een bevestiging van de voorspelde kwaliteit.

Bewoners
Vanaf de eerste planvorming communiceerden wij direct met de bewoners over de ingreep, te verwachte overlast en tijdsduur van de werkzaamheden. Samen met hen werden alternatieve looproute bedacht om de veilige toegang tot hun woningen mogelijk te maken. Tijdens deze intensieve en leuke samenwerking zijn bewoners via algemene- en persoonlijke informatiebullitins, visuele planningsborden en bewonersspreekuren geïnformeerd.

“ Onze inzet was huurders volledig te informeren en goed te begeleiden tijdens de realisatie van deze grote ingreep. Dit lukte goed, we vormden een hecht team. Rekening houden met bewoners belangen is cruciaal bij onderhoud en verduurzaming in bewoonde staat.”

Vraag over dit project?