Expertise

Renovatie en verduurzamen

Door simulatie voorspellen hoe behaaglijk een woning wordt. Investeren in de uitstraling van een buurt door behoud van het gevelbeeld en de omgeving. Renoveren en verduurzamen biedt zoveel kansen: een betere buurt, een fijnere woning, een lagere energierekening.

renovatie en verduurzamen

Ook na oplevering blijven we betrokken

Het is ingrijpend voor de bewoners als hun woning wordt gerenoveerd. Daarom bepaalt persoonlijk contact met de bewoners mede ons proces. Vooraf, tijdens én na de renovatie. Heldere verwachtingen en duidelijke afspraken zijn key. Het is niet voor niets dat we voorloper zijn in prestatiegericht samenwerken

Soms vindt renovatie en verduurzaming plaats in onbewoonde staat. Pré Wonen bijvoorbeeld, stond voor de uitdaging 162 woningen met monumentale gevels te renoveren. Samen ontwikkelden we een bouwmethodiek,  waarbij we een volledig nieuwe woning maakten achter de bestaande gevel. De woningen zijn nu groter, nul-op-de-meter (van E naar A++) en zeer comfortabel om in te wonen.

Renoveren en verduurzamen

Meestal echter, blijven de bewoners in hun woning leven tijdens de renovatie en verduurzaming. Heftig, want hun hele huis staat tijdens de werkzaamheden op z’n kop. Daarom leggen onze zeer ervaren bewonersconsulenten al vroegtijdig persoonlijk en een-op-een contact om hen hierin bij te staan. En samen met u en de andere co-makers bepalen we het proces mede op basis van hun inbreng.

We borgen dat proces en de kwaliteit vervolgens continu. We leggen alles vast in EdControls, waar alle informatie voor de teamleden, partners en u als opdrachtgever toegankelijk is. Bij Van Lith Bouw zijn we volledig transparant over de geleverde kwaliteit, de borging en de voortgang. Waar nodig sturen we bij en we laten ons werk ook door onafhankelijke, externe partijen beoordelen. Zo realiseren we uw project zoals we het met u en de bewoners hebben afgesproken.

Ook na de oplevering blijven we graag betrokken. Onze duurzaamheidscoaches ondersteunen de bewoners bij het in gebruik nemen van hun ‘nieuwe’ woning en door monitoring blijven we inzicht geven in de geleverde en verbruikte energie.

Projecten

Elk project is bijzonder

Labelsprongen realiseren van F naar A en een hecht collectief vormen met de opdrachtgever, bewoners en co-makers. Woningen met monumentale gevels renoveren naar NOM, circulaire betonvloeren toepassen, gebouwsimulaties inzetten om vooraf de effecten van installatie- en bouwkundige keuzes door te rekenen, woningen renoveren en verduurzamen met gebruikte bouwmaterialen, flatgebouwen uit de 60-er jaren voorzien van balkons (een constructieve uitdaging!), energieopbrengsten en -verbruik blijvend monitoren. We zijn trots op al die mooie projecten die we samen met opdrachtgevers realiseren.

Onze projecten
Ons team

Betrokken en innovatief team

Altijd een stapje extra zetten, dat zit in ons DNA. Heeft iemand een vraag, is er ergens een probleem? We pakken het op, denken mee, helpen mee en zorgen voor een resultaat waar iedereen blij van wordt. Zo vormen we een energiek, betrokken, hecht en innovatief team, zowel met elkaar als met onze opdrachtgevers.

Ontmoet ons team
innovatief en vernieuwen

Trots op onze opdrachtgevers

Van Lith Bouw en Ymere