In het kort

Rozenprieel is een gezellige buurt met veel variatie aan woningen, vlakbij het centrum van Haarlem. Ymere beheert ruim 600 woningen in het Rozenprieel en zo’n 150 daarvan zijn begin 20ste eeuw gebouwd. De funderingen van deze woningen zijn meestal slecht. Daarnaast is ook onderhoud en modernisering nodig.

Nieuwbouw Haarlem

Aanpak

In opdracht van Ymere ontwerpen, engineeren en realiseren wij meerdere huizenblokken en losse panden. We herstellen de fundering, verduurzamen de woningen, renoveren de gevel en het dak en realiseren gewenste indelingswijzigingen. De meeste woningen krijgen een uitbouw.

“”Samen realiseren” is in het Rozenprieel echt van toepassing. Dankzij de mooie interactie tussen de buurtbewoners, opdrachtgever en co-makers, wordt het Rozenprieel een van de meest gewilde woonwijken van Haarlem.”

We doen dit blok voor blok in een langjarige samenwerking. Samen met onze opdrachtgever en co-makers onderzoeken we de verschillende woningen en komen we tot een verduurzamingsplan, passend bij de overeengekomen KPI’s en het afgesproken budget. Na goedkeuring van deze ontwerpuitgangspunten maken we een uitvoeringsplan en start de realisatie. Het vaste team van medewerkers kent de buurt en verduurzaamd dit weer naar een prachtige wijk.

Verduurzaming Rozenprieel Haarlem

“Na de aanpak zijn de woningen klaar voor de toekomst en zorgen ze voor jarenlang woonplezier.” 

Ymere

Resultaat

Elke woning voldoet weer aan de eisen van de huidige tijd en heeft een nieuwe fundering. De indeling en installatietechniek zijn volledig vernieuwd, gevel en dak geïsoleerd en de houten kozijnen zijn vernieuwd of weer zo goed als nieuw.

Bewoners

De werkzaamheden gebeuren in onbewoonde staat en in nauw overleg met de omgeving. Juist in een karakteristieke buurt als het Rozenprieel is samenwerking met de buren belangrijk.

Vraag over dit project?