In het kort

Langs de spoorbaan in Weesp ligt de Sportparklaan waar 3 portiekflats van Ymere staan. Deze gebouwen zijn in 1960 gebouwd. De 72 woningen zijn nu 50 jaar oud en toe aan groot onderhoud. In opdracht van Ymere knapten wij de woningen op en maakten we ze energiezuinig.

Hier een omschrijving van de foto

Aanpak

We voorzien de woningen van geïsoleerde gevels en daken, nieuwe kozijnen met hoogwaardig geïsoleerd glas en CO2-gestuurde mechanische ventilatie tegen vocht en schimmel in de woning. De oude verbrandingstoestellen worden vernieuwd, waarbij de rookgasafvoer wordt aangepast. We maken ook voorzieningen om zonnepanelen te kunnen plaatsen.

“De Sportparklaan in Weesp is een co-makingproject dat vanaf de initiatieffase tot aan de oplevering volledig in de co-makingsamenwerking is gedaan. Het energieke, KPI-gestuurde ontwerp en de uitwerking samen met elkaar in één team, dat werkt aanstekelijk.”

De gebouwen krijgen een schilderbeurt. Per woongebouw gebruiken we een andere kleur (roodbruin, resedagroen en geelbruin). We vervangen de entreedeuren en voorzien ze van de nieuwe kleuren. Daarnaast worden ze iets hoger en krijgen ze een nieuwe luifel. Boven de entreedeuren en de ramen komt een decoratief patroon.

Renovatie Sportparklaan Weesp

“Door het groot onderhoud wordt het wooncomfort van de huurders verbeterd. De woningen krijgen een frisse uitstraling en worden extra veilig en energiezuinig gemaakt.”

Ymere

Resultaat 

Een frisse uitstraling, meer veiligheid en energiebesparing. De onderhoudskosten voor Ymere zijn sterk gedaald. Het streven van Ymere is dat de huurders de komende 25 jaar weer veilig, comfortabel en tegen lagere energiekosten kunnen wonen.

Bewoners

Samen met Ymere informeerden wij de bewoners en creëerden we draagvlak voor het groot onderhoud. De werkzaamheden vinden plaats in bewoonde staat, dus de realisatie gebeurt in goed overleg met de huurders.

Vraag over dit project?