In het kort

In opdracht van woningcorporatie Woonopmaat realiseren we de verduurzaming van 72 kleine eengezinswoningen van label F naar label A. Lagere energielasten, een grote comfortverhoging en meer veiligheid doordat we onveilige open verbrandingstoestellen vervangen. Alle woningen krijgen een minimale levensduurverlenging van 25 jaar.

Aanpak

In 2019 startten we met de opname en het ontwerp voor deze verduurzaming aan de Rijvordtlaan. Samen met onze opdrachtgever en co-makers ontwikkelden we een zo efficiënt mogelijke aanpak, op basis van levensduurverlenging van minimaal 25 jaar. We voeren de verduurzaming en de door bewoners gewenste aanvullende maatregelen in twee bouwstromen en per blok uit.

“Al sinds 2000 doen wij in de Rijvordtlaan de mutaties voor Woonopmaat. Hierbij renoveren we de woningen van binnen en vervangen we de niet geïsoleerde, op zand gestorte betonvloer door een Compofloor (geïsoleerde vloer). We vernieuwen dan ook de indeling volledig. We vinden het heel mooi dat we deze kennis nu kunnen gebruiken bij het ontwerp en de uitvoering van de verduurzaming van deze 72 woningen aan de Rijvordtlaan.”

We isoleren gevels en daken, vernieuwen kozijnen, beglazing en alle dakkapellen, brengen CO2-gestuurde mechanische ventilatie aan en vernieuwen de badkamer, keuken en het toilet. Op verzoek van de bewoners kan zelfs de op het zand gestorte beganegrondvloer vervangen worden door een geïsoleerde vloer (Compofloor).

Verduurzaming rijvordtlaan beverwijk

“Dit project levert een belangrijke bijdrage aan onze doelstellingen duurzaamheid, wooncomfort en klantbeleving.”

Woon op maat

Resultaat

Verduurzaming van label F naar minimaal label A, lagere energielasten, een grote comfortverhoging en meer veiligheid doordat we onveilige open verbrandingstoestellen vervangen. Alle woningen krijgen een minimale levensduurverlenging van 25 jaar.

Bewoners

Samen met Woonopmaat en de klankbordgroep van de bewoners, presenteerden we het plan voor de verduurzaming en renovatie aan de bewoners. Aan de hand van hun vragen werkten we het plan bij en vulden we het aan. Binnenkort start de realisatie van deze co-making.

Vraag over dit project?