Een nieuwe laag bladgoud voor de windhaan

En passant hebben we de kleine dakkapellen van de torenspits vervangen en in de originele uitvoering teruggebracht. Het nieuwe stalen manchet voor het vernieuwde stalen kruis is in de maak. Onze koperwerker heeft de originele windhaan gerestaureerd en voorzien van een nieuwe laag bladgoud.

Enkele maanden geleden heeft de directeur van Woonopmaat, Sjoerd Hooftman, ons de oude windhaan symbolisch overhandigd als startsein voor het werk. Op 11 april 2019 geven wij de gerestaureerde windhaan terug aan onze opdrachtgever waarna deze met een grote hijskraan weer op het oorspronkelijke hoogste punt wordt teruggeplaatst.

Groot respect voor de huurders

De huurders hebben zich kranig door alle overlast van het werken op hun dak heengeslagen, een groot respect is op z’n plaats! Het uitvoerende team, onder bezielende leiding van onze uitvoerder Eric Zoontjes in samenwerking met bewonersbegeleidster Trudie Wismeijer, werkt hard aan het afronden van de laatste werkzaamheden. Beverwijk ziet uit naar een prachtig gerestaureerd monument dat straks weer staat te stralen in de Baanstraat.

Meer nieuws