In de onlangs verschenen nieuwsbrief Huurdersinfo Pré Wonen staat onderstaand artikel:

Van Lith Bouw: Zandvoort, Bennebroek, Bloemendaal, Heemstede en Haarlem

Gertjan van Leeuwen, hoofd afdeling Dagelijks- en Mutatieonderhoud bij Van Lith Bouw: “Wij onderhouden al 40 jaar de woningen van Pré Wonen in Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee. Toen Pré Wonen dit jaar onderzocht met welke aannemers ze vanaf 2024 wilde werken, deden wij graag mee met deze selectie. En nu zijn wij een van de gelukkige 3 om de komende jaren voor Pré Wonen te werken. We krijgen een nieuw werkgebied: Zandvoort, Bennebroek, Bloemendaal, Heemstede en Haarlem. Dat zal even wennen zijn, want in Beverwijk kennen we elk schroefje en moertje van de 4.000 woningen daar. Maar iets nieuws is natuurlijk ook weer een mooie uitdaging.

We willen graag midden in ons werkgebied zitten. Daarom huren we vanaf 1 januari een ruimte in de Newtonstraat in Zandvoort. Daar komt straks ook ons Klantcontactcentrum. We hebben voor Zandvoort gekozen, omdat daar het overgrote deel van de woningen ligt. Voor het dagelijkse onderhoud of bij badkamer- en keukenrenovaties in woningen waar huurders wonen, werken we alleen met onze eigen medewerkers, dus geen freelancers. Dat is voor de huurders fijner; ze krijgen dan niet steeds een ander gezicht te zien. Bij mutatieonderhoud (dus als een woning een andere huurder krijgt) werken we soms wel met freelancers. Natuurlijk zorgen wij er altijd voor dat de woning aan de eisen van Pré Wonen voldoet.

We hebben er ontzettend veel zin in om de bewoners in ons nieuwe werkgebied net zo blij te maken als de bewoners in Beverwijk. Die zijn over het algemeen positief over ons. Dat hopen we in Zandvoort ook te bereiken!”

Waarom doen Pré Wonen het dagelijks onderhoud en de reparaties niet zelf?

“Het onderhoud van onze woningen is een enorme klus”, vertelt Arjan Hofman, Opzichter Onderhoud bij Pré Wonen. “Het gaat om meer dan 17.000 woningen. En het onderhoud bestaat uit veel verschillende soorten werk, zoals loodgieterswerk, schilderwerk en stucwerk. En dan hebben we ook nog nieuwbouw en renovatie. Aannemers kunnen dat veel efficiënter aanpakken dan wij. Elke aannemer heeft vanaf begin volgend jaar zijn eigen werkgebied en worden aangestuurd door mij en de andere 3 Opzichters Onderhoud. Volgend jaar komen daar nog twee Opzichters bij. Wij komen soms ook bij de mensen thuis, bijvoorbeeld voor het opleveren van een badkamer, keuken of toilet na een renovatie. Of bij een ingewikkelde klus, zoals een verzakte vloer, rattenoverlast of na een brand. Dan gaan we er samen met de aannemer naartoe. Maar voor de meeste kleine reparaties krijgen onze huurders alleen een van de 3 aannemers over de vloer.”

Meer nieuws