15 november 2023

Van Lith Bouw zet koers voor groei en continuïteit met nieuwe eigenaar Scheybeeck

Beverwijk, 11 oktober 2023 – Familie Van Lith verkoopt aandelen Van Lith Bouw aan plaatsgenoot Scheybeeck om de continuïteit voor de toekomst te waarborgen. “Begin dit jaar heeft de familie de intentie uitgesproken om een stap terug te doen”, zegt algemeen directeur Niels van Ginneken. “De overgang van onze onderneming naar familie-investeerder Scheybeeck is de volgende stap in dit proces. De kennis en ervaring plus het brede netwerk van onze nieuwe aandeelhouder biedt een stevig fundament voor een positieve ontwikkeling van Van Lith Bouw in de verdere toekomst.” De dagelijkse leiding blijft volledig in handen van de huidige directie en er zal sprake zijn van een ongewijzigd beleid.

Door de overname van Van Lith Bouw versterkt Scheybeeck haar portfolio in nieuwbouw, vastgoedbeheer en verduurzaming. Een markt die Scheybeeck al jarenlang bedient met de participaties in SBB Ontwikkelen en Bouwen, Etro Vastgoedzorg en Huipen Vastgoedzorg. De activiteiten van Van Lith Bouw in renovatie, verduurzaming en het bouwen voor farmaceutische bedrijven zijn hier een waardevolle aanvulling op.

“Ik heb Scheybeeck al geruime tijd leren kennen als een deskundige familie-investeerder in de regio. Bovendien hebben we in het verleden al meerdere succesvolle samenwerkingen gehad met bedrijven binnen de Scheybeeck Groep, waaronder Etro Vastgoedzorg en Huipen Vastgoedzorg. Onze nieuwe aandeelhouder sluit naadloos aan bij onze bedrijfscultuur, met korte communicatielijnen, een hoge mate van betrokkenheid en een persoonlijke benadering”, aldus algemeen directeur Niels van Ginneken.

Dick Burger, namens Scheybeeck, benadrukt het langdurige en respectabele trackrecord van Van Lith Bouw in de regio. “De gecontroleerde groei die Van Lith al bijna een eeuw doormaakt, getuigt van professionaliteit en passie.” Dick Burger vult aan: “De aanhoudende hoge vraag naar renovatie en verduurzaming van woningen creëert prachtige kansen voor Van Lith Bouw in de toekomst. We zien ernaar uit om het management te ondersteunen in hun toekomstplannen.”

Meer nieuws