De werkzaamheden waren voornamelijk gericht op de schil van de woningen en dienden in bewoonde staat uitgevoerd te worden. De klassieke arbeiderswoningen uit 1920, hadden energielabel E/F. Het doel van de ingrepen was een minimale labelsprong naar klasse B om met name de stookkosten voor de bewoners omlaag te brengen.

Prefab dakkapellen en dakuitbouwen
Na onze onderzoeken, diverse studiemiddagen en -avonden met de bewoners, is besloten om de daken van de woningen te vervangen en van isolatieplaten te voorzien. Omdat de kwaliteit van de bestaande dakkapellen aan de voorzijde en dakuitbouwen aan de achterzijde zo slecht was, hebben wij een ontwerp gemaakt om deze als prefab-element te vervangen. Daarnaast worden de spouwmuren geïsoleerd, de gevelkozijnen voorzien van nieuw isolatieglas HR++ en al het houtwerk geschilderd.

Binnenruimtes met mechanische afzuiging
In de woningen zelf worden ook verbeteringen doorgevoerd. Alle keukens, badkamers en toiletten worden per ruimte voorzien van een mechanische afzuiging (Itho). Volgens onze berekeningen zou de beoogde labelsprong naar B dan zeker gehaald moeten worden.

Stand van zaken onderhoud
Wij zijn medio april gestart met het eerste blok van vier woningen en nu is ook het derde blok voorzien van nieuwe daken, gevelbeglazing en installaties. Door alles te prefabriceren kon op de eerste dag de voorzijde gesloopt worden en voorzien van een nieuw dak met dakkapel. Op dag twee was de achterzijde aan de beurt, waarbij ’s avonds alles weer waterdicht gemaakt was. De schilder gaat als laatste los op dit woonblok.

Grote impact, prachtig eindplaatje
Een prachtig eindplaatje komt inmiddels tevoorschijn! Wij realiseren ons dat de impact voor de bewoners groot is tijdens de dakwerkzaamheden, tenslotte zijn op dat moment alle ruimtes op de verdieping “out of order”. Onze bewoner-coördinatrice is daarom te allen tijde aanwezig of stand-by.

Wij zijn trots op ons uitvoeringsteam!

Meer nieuws