In het kort

In opdracht van Woonopmaat kregen 216 appartementen in een flatgebouw uit de 60-erjaren een groot balkon. Een constructieve uitdaging! Ook vervingen we bij de tweede vernieuwingsslag de kozijnen aan de voorzijde voor onderhoudsvrije kunststof kozijnen.

Aanpak

In nauwe samenwerking met de architect en de constructeur voorzagen we deze 216 appartementen van een groot balkon. Alle woningen zijn daarnaast voorzien van een eigen cv-installatie. Op verzoek van de huurders trokken we de bestaande loggia’s aan de voorzijde bij de keukens. Bewoners konden kiezen uit een kleine, afgesloten bijkeuken of de meest luxe versie: een hele grote keuken.

Balkons Uiverhof Beverwijk

“Vanaf het ontwerp en de uitvoering tot en met ingebruikname beoordeelden en borgden we de kwaliteit in ons interactieve systeem. Woonopmaat had hier via het web op elk moment inzicht in.”

Van Lith

Resultaat

Meer ruimte, meer comfort en bewoners kunnen nu zelf hun ramen lappen door gebruik te maken van het aangrenzende zeembalkon.

Bewoners

We stemden in nauw overleg met de bewoners af wanneer de bewerkingen aan de gevel plaats zouden vinden. Door te werken met vergaande prefabricage van de elementen, konden we de balkons in zijn geheel naar boven brengen en aan de gevel verankeren. Zo ontstond voor de bewoners minimale overlast en zorgden we tegelijkertijd voor maximale veiligheid.

Vraag over dit project?